Hrušky v županu s krémem
65 min.
Ingredience
- Krém
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 45gramůCukr krupice
- 4lžičkyRýžový škrob
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaTresť mandlová
- Náplň
- 45gramůCukr krupice
- 3kusyHrušky
- 6kusůHřebíček
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 170gramůTvaroh jemný
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme jádřince.
- 2Mouku smícháme s máslem a tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, polovinu vyválíme na plát 3 mm silný. Podle talířku o průměru 18 cm vykrojíme 3 kolečka, zbytek těsta odložíme.
- 3Kolečka posypeme polovinou cukru se skořicí, položíme na ně hrušky, řeznou stranou nahoru a pečlivě je obalíme těstem, konce přitiskneme. Obalené hrušky dáme na plech spojem dolů. Totéž uděláme se zbytkem hrušek a těstem. Vytvoříme tak 6 kusů. Zbytek těsta vyválíme a vykrájíme lístky. Hrušky i lístky potřeme bílkem a lístky přilepíme vždy po dvou na hrušku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35 minut. Hotové necháme vychladnout.
- 4Během pečení si připravíme krém: v rendlíku smícháme bílek, smetanu, kukuřičnou moučku Maizena a cukr. Zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně a přidáme tresť. Krém necháme trochu vychladnout.
- 5Na talířky dáme trochu krému, doprostřed umístíme hrušku a na konec zapíchneme hřebíček tak, aby vypadal jako stopka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.