Hrušky v županu s krémem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme jádřince.
  • 2
    Mouku smícháme s máslem a tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, polovinu vyválíme na plát 3 mm silný. Podle talířku o průměru 18 cm vykrojíme 3 kolečka, zbytek těsta odložíme.
  • 3
    Kolečka posypeme polovinou cukru se skořicí, položíme na ně hrušky, řeznou stranou nahoru a pečlivě je obalíme těstem, konce přitiskneme. Obalené hrušky dáme na plech spojem dolů. Totéž uděláme se zbytkem hrušek a těstem. Vytvoříme tak 6 kusů. Zbytek těsta vyválíme a vykrájíme lístky. Hrušky i lístky potřeme bílkem a lístky přilepíme vždy po dvou na hrušku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35 minut. Hotové necháme vychladnout.
  • 4
    Během pečení si připravíme krém: v rendlíku smícháme bílek, smetanu, kukuřičnou moučku Maizena a cukr. Zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně a přidáme tresť. Krém necháme trochu vychladnout.
  • 5
    Na talířky dáme trochu krému, doprostřed umístíme hrušku a na konec zapíchneme hřebíček tak, aby vypadal jako stopka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.