Hrušky zapečené s pikantní směsí
30 min.
Ingredience
- 3kusyHrušky
- 120gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžíceKompot borůvkový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince.
- 2Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí.
- 3Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů.
- 4Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 5Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.