Hummus se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 115gramůBaby kukuřice
- 20gramůČesnek
- 1kusPaprika červená
- 2gramyOlej olivový extra panenský
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 3plátkyChléb Pita
- 20gramůSezam - semena
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaKmín římský
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůVoda pitná
- 60gramůSezamová pasta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pečlivě propláchneme cizrnu a necháme ji důkladně okapat. Do mixéru prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu, vodu, sezamovou pastu a římský kmín a vše umixujeme do hladké hmoty.
- 2Baby kukuřici uvaříme doměkka, propláchneme studenou vodou, okapeme a podélně rozkrojíme na půlku. Omyjeme mrkev a červenou papriku a nakrájíme na slabé plátky.
- 3Pita chléb nakrájíme na větší trojúhelníky, které potřeme olivovým olejem a posypeme sezamem. Upečeme v troubě dozlatova a dokřupava, rozdělíme na talířky. Hummus (cizrnovou pastu) servírujeme ve větší míse, jejíž okraje obložíme zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.