Humr Cardinal

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
244 mg
Cukr
476 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Majonézu rozmícháme s rajčatovým protlakem, solí, pepřem, octem a koňakem. Před podáváním lehce vmícháme šlehačku.
  • 2
    Plátky uvařeného humra osmahneme na másle, narovnáme zpět do skořápky, přidáme plátky lanýžů, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce gratinujeme.
  • 3
    Studený vařený humr [56304]:
  • 4
    Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
  • 5
    Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a pak slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
  • 6
    Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
  • 7
    Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, poté jej dáme chladit do ledničky.
  • 8
    Humra vyjmeme z vývaru a silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře, rozevřeme na 2 poloviny. Odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř opereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.
  • 9
    Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
  • 10
    Používáme vždy jen živé humry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.