Humr Cardinal
55 min.
Ingredience
- 200gramůMajonéza
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet vinný
- 2lžíceKoňak
- 50gramůLanýž
- 120gramůSýr Gruyére
- 80gramůMáslo čerstvé
- Studený vařený humr [56304]
- 600gramůHumr
- 0,5lžíceSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
67 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
244 mg
Cukr
476 mg
Postup přípravy
- 1Majonézu rozmícháme s rajčatovým protlakem, solí, pepřem, octem a koňakem. Před podáváním lehce vmícháme šlehačku.
- 2Plátky uvařeného humra osmahneme na másle, narovnáme zpět do skořápky, přidáme plátky lanýžů, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce gratinujeme.
- 3Studený vařený humr [56304]:
- 4Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.
- 5Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a pak slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.
- 6Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).
- 7Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, poté jej dáme chladit do ledničky.
- 8Humra vyjmeme z vývaru a silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře, rozevřeme na 2 poloviny. Odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř opereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.
- 9Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.
- 10Používáme vždy jen živé humry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.