Humr na francouzský způsob

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
47 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
469 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme.
  • 2
    V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky humra. Osolíme a opepříme. Smažíme na másle asi 2 minuty, podlijeme vínem a šampaňským, přisypeme kolečka cibule a karotky, posekanou petrželku, přilijeme rybí vývar a bešamel. Pánev přiklopíme a vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně.
  • 3
    Vyndáme porce humra, do vývaru vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně, nakonec vmícháme 4 lžíce másla.
  • 4
    Každou porci humra omáčkou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.