Humr na francouzský způsob
60 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1kusHumr
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 30gramůKarotka
- 300mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůBešamel
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
47 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
469 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme.
- 2V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky humra. Osolíme a opepříme. Smažíme na másle asi 2 minuty, podlijeme vínem a šampaňským, přisypeme kolečka cibule a karotky, posekanou petrželku, přilijeme rybí vývar a bešamel. Pánev přiklopíme a vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně.
- 3Vyndáme porce humra, do vývaru vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně, nakonec vmícháme 4 lžíce másla.
- 4Každou porci humra omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.