Humr na smetaně

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
535 mg
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme krunýř a vybereme maso z těla. Kousky masa trochu pokrájíme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme pokrájené maso z humra, krátce osmahneme a podlijeme koňakem, vínem, necháme vařit, až se víno téměř odpaří, a nyní zalijeme smetanou. Pánev zakryjeme a vaříme 15 minut. Vmícháme do pokrmu 2 lžíce bešamelu, stáhneme z ohně a zakapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.