Humr po americku
75 min.
Ingredience
- 1500gramůHumr
- 200gramůRajčata
- 200gramůŠalotka
- 40mililitrůWhisky
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar rybí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 40mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
817 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z klepet a ocasu pokrájíme na menší kousky a necháme restovat 5 minut.
- 2Poté vyjmeme z pánve a na ni vložíme pokrájená rajčata, šalotku, sůl a pepř a necháme 5 minut ohřívat.
- 3Poté přilijeme whisky, víno, vývar a humří maso.
- 4Vše necháme podusit 25 minut.
- 5Z hrudi humra vydlabeme maso, to smícháme s moukou, smetanou, máslem a koňakem.
- 6Vařící se omáčku propasírujeme a přilijeme k masu s moukou.
- 7Dále nevaříme, osolíme a opepříme dle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.