Humr s avokádem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 400gramůAvokádo
- 2centilitryŠťáva citrónová
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej sójový
- 2720gramůHumr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Humry omyjeme a povaříme 3 minuty. Poté necháme vychladnout.
- 2Připravíme avokáda. Oloupeme je a rozpůlíme. Odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostky, které pokapeme citrónovou šťávou, aby se zachovala barva ovoce.
- 3Rajčata spaříme, poté oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Dužinu nakrájíme stejně jako avokádo.
- 4Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno.
- 5Dále připravíme marinádu, ve které při servírování marinujeme rajčata a avokádo. Smícháme bílý vinný ocet, sůl, ostrou hořčici, pepř a sójový olej. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne krém. Z vychladlých humrů odstraníme krunýř. Maso rozpůlíme a ostrým špičatým nožem vytáhneme střívka.
- 6Servírujeme s marinovanými rajčaty a avokádem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.