Humr s avokádem a rajčaty

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humry omyjeme a povaříme 3 minuty. Poté necháme vychladnout.
  • 2
    Připravíme avokáda. Oloupeme je a rozpůlíme. Odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostky, které pokapeme citrónovou šťávou, aby se zachovala barva ovoce.
  • 3
    Rajčata spaříme, poté oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Dužinu nakrájíme stejně jako avokádo.
  • 4
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno.
  • 5
    Dále připravíme marinádu, ve které při servírování marinujeme rajčata a avokádo. Smícháme bílý vinný ocet, sůl, ostrou hořčici, pepř a sójový olej. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne krém. Z vychladlých humrů odstraníme krunýř. Maso rozpůlíme a ostrým špičatým nožem vytáhneme střívka.
  • 6
    Servírujeme s marinovanými rajčaty a avokádem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.