Humr s citronem
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusHumr
- 3decilitryVíno bílé
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu.
- 2Vodu se zeleninou přivedeme do varu, uchopíme živého, umytého humra za ocas a rychle ho hodíme po hlavě do vařící vody, aby se netrápil.
- 3Humra vaříme 20 minut, vývar i s humrem necháme vychladnout.
- 4Maso vybereme z krunýře a nakrájíme na kostky.
- 5Humra servírujeme na talíři s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Humr s citronem
Humr je velmi dobrý 😁