Humr s citronem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu.
  • 2
    Vodu se zeleninou přivedeme do varu, uchopíme živého, umytého humra za ocas a rychle ho hodíme po hlavě do vařící vody, aby se netrápil.
  • 3
    Humra vaříme 20 minut, vývar i s humrem necháme vychladnout.
  • 4
    Maso vybereme z krunýře a nakrájíme na kostky.
  • 5
    Humra servírujeme na talíři s plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Humr s citronem
Humr je velmi dobrý 😁