Humr s vanilkovou omáčkou

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce vlijeme 3 l vody, přidáme oloupanou cibuli a očištěnou mrkev. Vodu přivedeme k varu, poté vložíme humra a povaříme přibližně 10 minut. Následně humra vybereme z vroucí vody a přeložíme na dvě minuty do hrnce se 3 l studené vody. Následovně ho vytáhneme ze studené vody a odložíme na 30 minut.
  • 2
    Lilek pokrájíme na 3 cm silná kolečka. V pánvi je na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách cca 3 minuty tak, aby byla hnědá. Do misky vlijeme sójovou omáčku, vložíme do ní osmažený lilek, koriandr a chilli pastu v oleji. Vše dohromady promícháme a necháme lilek 3 minuty namáčet. Poté ho vyjmeme a osušíme v papírovém ubrousku.
  • 3
    V kastrůlku povaříme dohromady víno, rozříznutý vanilkový lusk, nakonec přilijeme ještě smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. Tak získáme vanilkovou omáčku.
  • 4
    Těsně před servírováním humra rozřízneme napůl, odřízneme klepeta. Vybereme všechno maso z klepet i ocasní části.
  • 5
    Maso poté rozkrájíme na tenké pásky, které rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci masa přidáme pár koleček banánu a kolečka chilli papričky. Nakonec maso přelijeme vanilkovou omáčkou, teplé jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.