Humří polévka s cibulkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Očistíme 4 cibulky perlovky.
  • 2
    V pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semínka.
  • 3
    V hrnci rozpustíme máslo a cibuli podusíme. Přilijeme 1 litr humrového bujonu a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, přimícháme 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce pasty Miso a 3 lžíce limetkové šťávy. Přidáme 300 g konzervovaného krabího masa.
  • 4
    Vše vaříme maximálně 6 minut.
  • 5
    Polévku posypeme sezamovými semínky a podáváme.
  • 6
    Humrový bujon [30179]:
  • 7
    Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.
  • 8
    Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.
  • 9
    V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1 1/2 litru vody a 1/2 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1.5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.
  • 10
    Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.
  • 11
    Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.