Humrová polévka

42 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
772 mg
Cukr
401 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut.
  • 2
    Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut.
  • 3
    Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme.
  • 4
    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.