Humrová polévka
42 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 300gramůHumr
- 150gramůRýže dušená
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMrkev kořen
- 2litryVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
772 mg
Cukr
401 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě minuty podusíme. Podlijeme vínem a koňakem, dusíme ještě 5 minut.
- 2Zeleninu zalijeme horkým vývarem, přidáme uvařenou rýži, pokrájené humří maso a vaříme 20 minut.
- 3Z polévky vyndáme bobkový list, přidáme zbylou třetinu másla a důkladně rozmixujeme.
- 4Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.