Humrové ravioli
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůPórek
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůLosos obecný
- 150gramůHumr
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pórek. Přidáme nakrájené maso lososa, maso z humra a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem a vychladíme.
- 2Mezitím vypracujeme těsto z mouky, oleje a žloutků a necháme odležet.
- 3Poté vyválíme těsto na tenké pláty. Na půlku plátu tvořítkem naznačíme tvary raviol. Do středu každého kolečka naneseme náplň, okraje potřeme žloutkem a překryjeme druhým plátem těsta. Okolo náplně těsto k sobě přitiskneme a tvořítkem vykrojíme ravioly.
- 4V osolené vodě uvaříme krátce cca 1-2min, vyjemem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.