Husa dušená na víně
75 min.
Ingredience
- 1000gramůHusí prsa
- 2decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 9gramůSůl
- 4gramyTymián sušený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Husí prsa nakrájená na porce opečeme na husím sádle ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem, přidáme nastrouhanou cibuli a kořenovou zeleninu, tymián a sůl. Dusíme zakryté, podle potřeby podléváme a občas otočíme. Hotové maso musí být měkké a zelenina rozvařená, takže se omáčka nemusí zahušťovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.