Husa na kmíně

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
105 g
Vláknina
8 mg
Cukr
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu na pečení si připravíme den předem.
  • 2
    Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.
  • 3
    Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř.
  • 4
    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).
  • 5
    Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.