Husa na kmíně
200 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 4špetkySůl
- 3špetkyKmín celý
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
105 g
Vláknina
8 mg
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Husu na pečení si připravíme den předem.
- 2Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.
- 3Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř.
- 4Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).
- 5Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.