Husa na podpoušťce
45 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 20gramůHusí sádlo
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyPepř černý celý
- 1kusTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 600gramůHusí maso pečené
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
71 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
416 mg
Postup přípravy
- 1Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.
- 2Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
- 3Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.
- 4Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.