Husa na podpoušťce

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
71 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
416 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme husí sádlo, přisypeme najemno nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, několik kuliček celého pepře a osmahneme.
  • 2
    Přidáme zbylé 4 porce upečené husy, zalijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
  • 3
    Z másla a mouky si zhotovíme tmavší jíšku, do ní přidáme šťávu z pečené husy, trochu citronové šťávy a kůry, bílé víno a dle chuti rozředíme vývarem.
  • 4
    Vložíme husu a necháme ještě chvilku podusit. Omáčka má mít nakyslou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.