Husa nadívaná makarony
240 min.
Ingredience
- hříbková omáčka
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- husa
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 2kilogramyHusa domácí
- nádivka
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžičkySůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1kusJátra husí
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1307 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
105 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Husu očistíme, omyjeme a odřízneme končetiny. Husu vykostíme tak, že nám zůstane velký plát masa v celku, který z každé strany osolíme.
- 2Kůži neodstraňujeme! Husí játra podusíme na másle a pokrájíme na kostičky.
- 3V osolené vodě uvaříme do poloměkka makarony. Scedíme je a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, rozpuštěné máslo, 2 syrová vejce, nakrájená husí játra, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme a rozložíme ji na plát masa. Všechny strany k sobě dobře přišijeme tak, aby nám nádivka neutekla - kůže zůstane navrchu.
- 4Naplněnou husu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ze všech stran do zlatohněda. V průběhu pečení husu otáčíme a poléváme výpekem. Když je husa upečená, vyndáme ji z pekáče, výpek slijeme, necháme chvíli vychladnout, pak z povrchu sejmeme husí tuk.
- 5Připravíme hříbkovou omáčku.
- 6Do hlubší menší pánve dáme rozehřát máslo a na něm krátce osmažíme očištěné pokrájené hříbky. Přilijeme k nim 1/2 dl vody, přidáme sůl a ještě je chvilku podusíme. Ve smetaně rozšleháme žloutky s hladkou moukou a smetanu přilijeme k hříbkům. Necháme krátce přejít varem a přidáme výpek z husy.
- 7Z husí rolády odstraníme nitě, nakrájíme plátky, které servírujeme s hříbkovou omáčkou.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.