Husa pečená na hříbkách
90 min.
Ingredience
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 80gramůCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800gramůBrambory vařené
- 1600gramůHusa mražená
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
73 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme.
- 3Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.