Husa pečená na zázvoru
110 min.
Ingredience
- 1500gramůHusa mražená
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyZázvor mletý
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
85 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
529 mg
Cukr
783 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.
- 2Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.
- 4Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.