Husa pečená na zázvoru

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
85 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
529 mg
Cukr
783 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.
  • 2
    Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.