Husa s jablky
75 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 3lžičkyKmín celý
- 3kusyJablka
- 2decilitryVývar drůbeží
- 300gramůCibule
- 1000gramůHusa domácí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.
- 2Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.
- 3Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.
- 4Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Husa s jablky
Moc dobré. Cibule a jablka dodají výbornou chuť, po upečení jsem oboje rozmačkala do výpeku.