Husa s jablky

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.
  • 3
    Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.
  • 4
    Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Husa s jablky
Moc dobré. Cibule a jablka dodají výbornou chuť, po upečení jsem oboje rozmačkala do výpeku.