Husa s jablky pečená na pivu
165 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyCibule
- 2kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
141 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme.
- 2Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky.
- 3Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.