Husa s jablky pečená na pivu

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1629 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
141 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme.
  • 2
    Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky.
  • 3
    Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.