Husa s majoránkou a jablky

200 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2407 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
210 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou husu s krkem a droby opláchneme, osušíme a odstraníme nadbytečný tuk. Odřízneme krk, nakrájíme najemno a dáme stranou s drůbky. Uvnitř husu nasolíme a svážíme kuchyňskou nití. Jablka okrájíme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Pod studenou vodou opláchneme čerstvou majoránku, osušíme a otrháme lístky. Husu naplníme jablky a majoránkou.
  • 2
    Sepneme otvor špejlí a husu dáme na pekáč, hrudí nahoru. Do předehřáté trouby dáme pekáč a pečeme 180 minut.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme cibuli, přidáme ji po 30 minutách do pekáče s rozkrájeným krkem a drůbky. Jakmile šťáva v pekáči začne hnědnout, přilijeme trochu vody.
  • 4
    Po 1 hodině pečení husu obrátíme a potřeme výpekem, doléváme pravidelně horkou vodou. Několikrát husu propíchneme během pečení, aby vytekl tuk.
  • 5
    Asi 10 minut před dokončením potřeme husu studenou slanou vodou, troubu zapneme na maximum, aby se vytvořila kůrka.
  • 6
    Husu naporcujeme, do výpeku přilijeme vodu, přivedeme k varu, scedíme a odstraníme tuk. Osolíme, přidáme majoránku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.