Husa v zelí

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
84 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle.
  • 2
    Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka.
  • 3
    Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů.
  • 4
    Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.