Husa v zelí
220 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 2lžíceKmín celý
- 3kusyCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 3kusyJablka
- 300gramůVepřový bok uzený
- 1kilogramZelí kysané
- 400mililitrůVíno bílé
- 1400gramůHusa domácí
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
84 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle.
- 2Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka.
- 3Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů.
- 4Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.