Husa zalitá v sádle
210 min.
Ingredience
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Vybereme si tlustou husu, ze které získáme alespoň jeden a půl kilogramu sádla.
- 2Očistíme ji, sádlo vytrháme a husu nasekáme na 10 až 12 dílů, které vytřeme hrubou solí, poskládáme do pekáče a necháme v ledničce 24 hodin „vykapat“.
- 3Druhý den maso omyjeme ve studené vodě, osušíme a spolu se sádlem, které jsme pokrájeli na malé kousky, pečeme cca 2,5 hodiny.
- 4Upečené kousky masa napěchujeme do sklenic. Sádlo necháme vysmahnout, až je úplně bez vody, tak jím zalijeme maso ve sklenicích. Necháme vystydnout, až když jsou sklenice úplně studené, převážeme pergamenovým papírem.
- 5Uchováváme ve tmě a chladnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.