Husí drůbky zadělávané
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMuškátový květ
- 1kusHusí drůbky
- 1kusSůl
- 1kusZelenina kořenová
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1762 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Husí drůbky očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Později přidáme kořenovou zeleninu s cibulí.
- 2Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Omáčku okořeníme muškátovým květem a petrželovou natí a povaříme 10 minut.
- 3Drůbku rozdělíme v kloubech, krk rozstříháme, ze žaludku odkrojíme tuhé části a nakrájíme na plátky. Maso v omáčce povaříme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.