Husí játra dušená na pivě
35 min.
Ingredience
- 800gramůJátra husí
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 50gramůHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
450 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, osušíme, odstraníme z nich žilky, nakrájíme je na kousky, opepříme a okmínujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater, přilijeme pivo a pod pokličkou dusíme, až jsou měkká.
- 3Měkká játra vyjmeme z pánve. Šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme, přilijeme trochu vody, promícháme a krátce převaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní játra, prohřejeme je a podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.