Husí játra na jablkách a cibuli
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 480gramůJátra husí
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJablka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omytá a odblaněná játra nakrájíme na 12 stejných plátků, obalíme je v mouce a pomalu dozlatova opečeme na másle po obou stranách. Vyjmeme je a necháme na teple.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s jablky zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme vývarem a přidáme játra. Vše osolíme, opepříme a necháme už bez vaření asi 2 minuty táhnout.
- 3Podáváme s cibulovo-jablečnou omáčkou a dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.