Husí játra na víně
65 min.
Ingredience
- 600gramůJátra husí
- 150gramůCibule
- 100gramůHříbky čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno červené
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBrambory pečené
- 60gramůHusí sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.
- 2V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.
- 3Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.