Husí játra na víně

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.
  • 3
    Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.