Husí játra s jablky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě. Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.