Husí játra s jablky
40 min.
Ingredience
- 750gramůJátra husí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyJablka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě. Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.