Husí játra s pomeranči

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě.
  • 3
    Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme.
  • 4
    Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.