Husí játra s pomeranči
35 min.
Ingredience
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2kusyPomeranče
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůJátra husí
- 40gramůHusí sádlo
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce.
- 2Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě.
- 3Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme.
- 4Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme.
- 5Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.