Husí játra s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůJátra husí
- 200gramůRajčata
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na plátky, oblanšírovaná husí játra a oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se odděluje tuk. Zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a zavaříme. Nakonec přilijeme víno a šťávu dodusíme doměkka.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.