Husí játra v želé

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
65 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
  • 2
    Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
  • 3
    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
  • 4
    Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.