Husí játra v želé
45 min.
Ingredience
- 300gramůJátra husí
- 50gramůMandle plátky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaštikové koření
- 1kusLanýž
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,13litrVíno portské
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
65 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
- 2Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
- 3Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
- 4Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.