Husí prsa a stehna na hříbkách
80 min.
Ingredience
- 500gramůHusí stehna
- 500gramůHusí prsa
- 2lžíceHusí sádlo
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekHříbky čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
54 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém husím sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme očištěná, omytá husí prsa a stehna, osolíme a dusíme doměkka. Občas maso podlijeme vývarem.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podusíme, znovu podlijeme vývarem a povaříme. Do šťávy vložíme husí prsa a stehna.
- 3Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle a vmícháme do pokrmu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.