Husí prsa dušená ve vinném zelí
100 min.
Ingredience
- 600gramůHusí prsa
- 100gramůCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyJablka
- 20gramůSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zakápnutou trochou vody. Dusíme ve vyhřáté troubě pod pokličkou za častého přelévání vypečeným sádlem a šťávou. Měkká stehna vyjmeme. Šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zakápneme octem a vínem, přidáme ve vroucí vodě spařené, nakrájené zelí a zamícháme. Ochutíme octem, oloupanými, nastrouhanými jablky, cukrem a vložíme stehna. Vše ještě podusíme, aby zelí bylo měkké. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.