Husí prsa dušená ve vinném zelí

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zakápnutou trochou vody. Dusíme ve vyhřáté troubě pod pokličkou za častého přelévání vypečeným sádlem a šťávou. Měkká stehna vyjmeme. Šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zakápneme octem a vínem, přidáme ve vroucí vodě spařené, nakrájené zelí a zamícháme. Ochutíme octem, oloupanými, nastrouhanými jablky, cukrem a vložíme stehna. Vše ještě podusíme, aby zelí bylo měkké. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.