Husí prsa pečená se slaninou
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1000gramůHusí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůOlej olivový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 60gramůRajčata
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůVíno portské
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
104 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 2Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.
- 3Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.
- 4Maso servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.