Husí prsa pečená se slaninou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
104 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.
  • 3
    Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.
  • 4
    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.