Husí stehna s rajčaty a kapiemi

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme.
  • 3
    Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky.
  • 5
    Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme.
  • 6
    Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.