Husí stehna s rajčaty a kapiemi
85 min.
Ingredience
- 2kusyHusí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůKapie
- 500gramůRajčata
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí.
- 2V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme.
- 3Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
- 4Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky.
- 5Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme.
- 6Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.