Husí stehna se zeleninou
115 min.
Ingredience
- 350gramůMrkev kořen
- 2lžíceMed včelí
- 1kusFeferony
- 4kusyHusí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno červené
- 1kusKapusta hlávková
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1217 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
91 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ohřejeme med a sójovou omáčku. Přidáme očištěnou, nasekanou feferonku. Omytá husí stehna několikrát propíchneme a vetřeme do nich sůl, pepř a medovou omáčku. Stehna opečeme na másle a tuk slijeme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. Maso během dušení několikrát potřeme medem.
- 2Kapustu omyjeme a košťál odstraníme. Hlávku nahrubo nasekáme a podusíme na másle 15 minut. Přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
- 3Husí stehna upravíme na talíře se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.