Husí žaludky po vinařsku
150 min.
Ingredience
- 700gramůHusí žaludky
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
707 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
- 2Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
- 3v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.
- 4Před podáváním zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.