Husí žaludky po vinařsku

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
707 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
  • 2
    Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
  • 3
    v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.
  • 4
    Před podáváním zjemníme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.