Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou
35 min.
Ingredience
- 500gramůDýně Hokkaidó
- 1kusCibule
- 160gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej olivový
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
594 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.
- 2Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.
- 3Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.