Hutná polévka z tykve

120 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vydlabanou dužinu z tykve i s jádry dáme vařit do 1 l osolené vody. Po 1 hodině vaření scedíme, dužinu vyhodíme. Do vývaru z tykve dáme vařit na kostičky nakrájenou všechnu zeleninu asi na 20 minut.
  • 2
    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pepř, papriku a mouku a krátce osmažíme. Zředíme trochou vývaru a rozmíchané vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 5 minut povaříme. Mezitím uvaříme nudle podle návodu, propláchneme a okapané přidáme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.