Hutná polévka z tykve
120 min.
Ingredience
- 300gramůTykev
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kudrnka
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKedlubna
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPolévkové koření
- 150gramůPaprika zelená
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůRajčata
- 50gramůPetržel kudrnka
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vydlabanou dužinu z tykve i s jádry dáme vařit do 1 l osolené vody. Po 1 hodině vaření scedíme, dužinu vyhodíme. Do vývaru z tykve dáme vařit na kostičky nakrájenou všechnu zeleninu asi na 20 minut.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pepř, papriku a mouku a krátce osmažíme. Zředíme trochou vývaru a rozmíchané vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 5 minut povaříme. Mezitím uvaříme nudle podle návodu, propláchneme a okapané přidáme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.