Ibišek s kukuřičnou kaší
60 min.
Ingredience
- 350gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 350gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKukuřičná krupice T 600
- 1,4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lusky ibišku omyjeme a odstraníme jemné chloupky. Odřízneme stopky a lusky pokrájíme na kousky. 1/2l vody se sodou přivedeme k varu a ibišek v ní povaříme cca 20min.
- 2Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jadérek a najemno nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme.
- 3Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli cca 5min dozlatova. Přidáme rajčata, ibišek i s vodou v níž se vařil. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání podusíme cca 15min.
- 4Na kukuřičnou kaši zahřejeme 900ml vody, osolíme a nasypeme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň na minimum a dále mícháme. Když se kaše přestane vařit, necháme ji nezakrytou dojít cca 20-30min. Mezitím občas promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ibiškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.