Indická cizrna
70 min.
Ingredience
- 225gramůCizrna
- 5kusůHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 2kusyRajčata
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.
- 2Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.
- 3Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.
- 4Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.
- 5Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.