Indická čočka se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůČočka jedlá
- 2kusyCibule
- 2kusyLilek
- 2kusyRajčata
- 3lžíceTamarindová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 10kusůKari listy
- 10kusůKoriandr čerstvý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceKokos čerstvý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaČertovo lejno
- 0,25kusTykev
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, do hrnce vložíme propranou čočku a zakápneme ji několika kapkami oleje. Do hrnce přimícháme mletou kurkumu a důkladně promícháme. Oloupeme cibuli, rozkrájíme ji na kolečka, stejně tak pokrájíme i rajská jablíčka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm dužninu z kokosového ořechu společně s mletými chilli papričkami a nakrájenou zeleninou.
- 2Osmahnutou zeleninu smícháme s vařenou čočkou, posypeme moukou, přidáme špetku soli a necháme minut vařit. Následně zalijeme tamarindovou šťávou a dalších 10 minut vaříme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme assafoetidu, hořčičná semínka, červené chilli a listy kari. Následně zalijeme směsí čočky a zeleniny, poté důkladně zamícháme. Směs přendáme do talířů, ozdobíme lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.