Indická čočka se zeleninou

25 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, do hrnce vložíme propranou čočku a zakápneme ji několika kapkami oleje. Do hrnce přimícháme mletou kurkumu a důkladně promícháme. Oloupeme cibuli, rozkrájíme ji na kolečka, stejně tak pokrájíme i rajská jablíčka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm dužninu z kokosového ořechu společně s mletými chilli papričkami a nakrájenou zeleninou.
  • 2
    Osmahnutou zeleninu smícháme s vařenou čočkou, posypeme moukou, přidáme špetku soli a necháme minut vařit. Následně zalijeme tamarindovou šťávou a dalších 10 minut vaříme.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme assafoetidu, hořčičná semínka, červené chilli a listy kari. Následně zalijeme směsí čočky a zeleniny, poté důkladně zamícháme. Směs přendáme do talířů, ozdobíme lístky koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.