Indická kořeněná polévka
55 min.
Ingredience
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůJablka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCibule
- 300gramůRajčata
- 15gramůPaprika zelená
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaKari koření
- 20gramůČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1kusBobkový list
- 1,25litryVývar zeleninový
- 175gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 20gramůMrkev kořen
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.
- 2Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
- 3Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
- 4Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.
- 5Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.