Indická kuřecí roláda

155 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
53 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
83 mg
Cukr
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
  • 2
    Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
  • 3
    Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
  • 4
    Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
  • 5
    Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.