Indická kuřecí roláda
155 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKari koření
- 100gramůSádlo škvařené
- 200gramůŠunkový salám
- 8krajícůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 700gramůVepřová plec
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
53 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
83 mg
Cukr
128 mg
Postup přípravy
- 1Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
- 2Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
- 3Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
- 4Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
- 5Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.