Indická ryba na rožni
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 2kusyZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 10kusůChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaMango
- 1kusCitrony
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 30mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra zalijeme šťávou vymačkanou z citronu a přidáme špetku soli. Následně rybu zařízneme po obvodu. V míse si smícháme zázvor, zelené chilli papričky, česnek, hořčici, kmín, koriandr, sůl a nasekané mango a mouku. Celou směs důkladně rozemeleme.
- 2Rybu ve směsi pečlivě vyválíme po obou stranách, poté ji odložíme na 3 hodiny do lednice. Na pánvi si rozpálíme olej a rybu v něm osmahneme po obou stranách, po dobu pěti minut. Následně rybu osušíme a necháme ji dopéct na rožni, dokud nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.