Indická zeleninová polévka
35 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 10kusůFazole
- 1kusŘedkev
- 100mililitrůHrách
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyKardamom
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusČervená řepa
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceMáta
- 1lžičkaSůl
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
21 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut.
- 2Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut.
- 3Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.