Indické alú chat
100 min.
Ingredience
- 125gramůCizrna
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaMáta sušená
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyPrášek mangový
- 1,25decilitryJogurt krémový bílý natur
- 5lžicOlej rostlinný
- 4kusyPapadáma
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci s vodou vaříme cizrnu s chilli kořením, dokud není měkká - cca 1 hodinu. Poté scedíme.
- 2Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky a smícháme s cizrnou, dokud je teplá. Necháme stát.
- 3Umeleme římský kmín, zrnka pepře a sůl, vmícháme mátu, zázvor, mangový prášek a mleté chilli.
- 4Do pánve dáme směs koření a mícháme, dokud nezačne vonět, poté odstavíme ze sporáku.
- 5Polovinu koření vmícháme do směsi cizrny a brambor a druhou polovinu vmícháme do jogurtu.
- 6Papadámy uvaříme dle návodu na obalu, poté vysušíme, rozlámeme je na malé kousky a vmícháme do cizrny s bramborami, přidáme jogurt a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.