Indické alú chat

100 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci s vodou vaříme cizrnu s chilli kořením, dokud není měkká - cca 1 hodinu. Poté scedíme.
  • 2
    Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky a smícháme s cizrnou, dokud je teplá. Necháme stát.
  • 3
    Umeleme římský kmín, zrnka pepře a sůl, vmícháme mátu, zázvor, mangový prášek a mleté chilli.
  • 4
    Do pánve dáme směs koření a mícháme, dokud nezačne vonět, poté odstavíme ze sporáku.
  • 5
    Polovinu koření vmícháme do směsi cizrny a brambor a druhou polovinu vmícháme do jogurtu.
  • 6
    Papadámy uvaříme dle návodu na obalu, poté vysušíme, rozlámeme je na malé kousky a vmícháme do cizrny s bramborami, přidáme jogurt a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.