Indické bramborové kari
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 3kusyCibule
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 2lžičkyPasta česneková
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 4lžíceZázvor mletý
- 100mililitrůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 5kusůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůJogurt bílý
- 90gramůOřechy Kešu
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory zbavíme slupek a odstraníme nečistoty. Následně je naskrz propícháme párátky a osmažíme na oleji, dokud nám brambory nezezlátnou.
- 2Osmažené brambory rozmixujeme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou zalijeme jogurtem a ochutíme vším kořením, vyjma garam masaly.
- 3Na druhé pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, cibuli a česnekovou i zázvorovou pastu. Vše osolíme. Tuto směs pak zalijeme bramborovo-jogurtovou směsí a vše za stálého míchání vaříme, dokud směs nepustí všechen tuk. Zalijeme trochou vody a minutku povaříme.
- 4Poprášíme garam masalou a zasypeme mletými kešu oříšky. Vše následně důkladně promícháme. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.