Indické chlebové placky

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
  • 3
    Rozdělíme těsto na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placku o průměru zhruba 15 centimetrů. Nyní smícháme semínka s mákem a rozehřátým máslem. Touto směsí následně potřeme z obou stran placky, poté je vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu.
  • 4
    Na gril vložíme plech, placku opékáme vždy 4 - 5 minut z každé strany. Placky zakryjeme, aby neosychaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.