Indické chlebové placky
55 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceJogurt bílý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSezam - semena
- 25gramůMák - semena
- 400gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.
- 2Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
- 3Rozdělíme těsto na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placku o průměru zhruba 15 centimetrů. Nyní smícháme semínka s mákem a rozehřátým máslem. Touto směsí následně potřeme z obou stran placky, poté je vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu.
- 4Na gril vložíme plech, placku opékáme vždy 4 - 5 minut z každé strany. Placky zakryjeme, aby neosychaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.